BIOGRAFIE

Celien werd geboren op 29.01.1993 in Turnhout als enige dochter van zangeres & politica Margriet Hermans. Als jonge snaak toonde ze reeds veel interesse in de piano van haar moeder die een centrale plaats in huis inneemt. Het zal dan ook niet verbazen dat Celien vanaf het derde leerjaar steevast naar de wekelijkse notenleerlessen en pianolessen ging aan de muziekacademie van Turnhout. Voor haar secundaire opleiding kiest Celien dan ook resoluut voor de Kunsthumaniora in Brussel. Een plaats waar ze gecoachd werd in haar zangkwaliteiten, muzieklessen en piano. 

Celien ontpopt zich tot een talentvolle liedjesschrijfster maar vooral als een jonge artieste met een unieke stem. Haar deelname in 2013 aan 'De beste singer-songwriter van Vlaanderen' op VIER ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Hieruit volgde een resolute keuze voor het Nederlandstalige repertoire met als eerste single 'Open je hart' in 2015. Na tal van succesvolle singles zoals: Jou alleen (2016), Net als jij (themalied diabetesliga 2016), Vlaamse Velden (2016), Ritme in Mij (2018), Niets Meer (2018), Jij en ik (2019) en Ik wil mijn gang gaan (2019) lanceerde ze in februari haar eerste debuutalbum, getiteld: 'Ritme in Mij'. 

Celien kende in 2018 een turbulent jaar. Na een dubbel herseninfarct werd haar gezondheid zeer onzeker. Met dank aan een geweldig medisch team kwam Celien dit infarct echter zeer goed te boven en mocht ze haar jaar in schoonheid afsluiten. Op de Loftrompetten van de Vlaamse amusementsmuziek, uitgereikt door VLAPO & Sabam For Culture, mocht ze de prijs voor 'meest originele nummer van 2018' mee naar huis nemen voor haar zomersingle 'Ritme in Mij'. Een prijs die met veel schoonheid staat de blinken op haar kast in de inkomhal. 'Ritme in mij' kende tevens een zeer succesvolle notatie in de hitlijsten en stootte zelfs door tot in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50 in samenwerking met Radio 2.

Celien was reeds te gast in verschillende programma's. Zo kon je haar krachtige stem al horen in verschillende radioprogramma's (Plage Préférée, Radio 2 Muziekcafé, De Zoete Inval, De familie Van Elsen,...) en haar vlotte babbel aanschouwen in verschillende tv-programma's (Van Gils & Gasten, Vandaag, HadieMicha 2.0, de Platenkast,...). 

Eind 2019 werd een nieuwe uitdaging een feit! Celien werd het nieuwste lid van de MENT-familie en mag toppers als Eveline Cannoot, Filip d'Haeze, Herbert Verhaeghe, Frederik Geeroms, etc. haar collega's noemen. Ze vloog er meteen in en presenteert wekelijks meerdere malen waaronder live-uitzendingen. 

Celien is een creatieve duizendpoot en weet als geen ander dat succes gebaseerd is op hard werken, eerlijk handelen en dankbaar zijn voor de kansen die er komen. Zo rekent ze dan ook op de steun van Vlaanderen's enthousiaste publiek om haar carrière te laten groeien en is ze dankbaar voor elke fan met wie zij op de foto mag. Want laat ons eerlijk zijn: Een artiest zonder publiek is maar een trieste bedoening. 

 

Zomer 2022 was, na een lange Covid-pauze, een droom die in vervulling ging. Met tal van optredens op de grootse podia in Vlaanderen betoverden zowel Celien als Margriet het publiek met hun wervelende show. Een show waar ongetwijfeld een vervolg aan zal komen. To be continued... 

 

"Bedankt voor elk applaus, groot of klein, dankzij jullie mag ik mijn dromen elke dag beleven!" - Celien

 

© Foto's: Amy Van Parys - www.instagram.com/vanparys.fotografie